Het Ontstaan van de 'Air Jordan 1'

Het Ontstaan van de 'Air Jordan 1'

De Air Jordan 1 is een iconische sneaker die in 1985 werd uitgebracht door Nike in samenwerking met basketballegende Michael Jordan. De sneaker was revolutionair in zijn ontwerp en heeft de sneakerindustrie voor altijd veranderd.

Het verhaal van de Air Jordan 1 begint in 1984, toen Michael Jordan zijn eerste seizoen speelde met de Chicago Bulls. Nike had al een aantal populaire basketbalschoenen op de markt, maar wilde graag een schoen ontwerpen die speciaal was voor Michael Jordan. Het ontwerp van de Air Jordan 1 was geïnspireerd op de Nike Air Force 1 en werd ontworpen door Peter Moore.

Het ontwerp van de Air Jordan 1 was anders dan alle andere basketbalschoenen die op dat moment op de markt waren. Het had een hoog silhouet, een opvallende Swoosh en een kleurenschema dat paste bij de kleuren van de Chicago Bulls. Het was ook de eerste basketbalschoen met de Nike Air technologie, die zorgde voor extra demping en comfort.

De Air Jordan 1 werd meteen een hit onder basketbalfans en sneakerheads. Het ontwerp was zo populair dat de NBA de schoen verbood vanwege de kleurencombinatie. Dit zorgde er alleen maar voor dat de sneaker nog populairder werd en een cultstatus kreeg.

In de jaren die volgden, bracht Nike verschillende kleurencombinaties uit van de Air Jordan 1, die allemaal even populair waren. Michael Jordan droeg de Air Jordan 1 tijdens zijn rookie seizoen en tijdens de All-Star Game van 1985. Het was het begin van een lange en succesvolle samenwerking tussen Michael Jordan en Nike, die tot op de dag van vandaag voortduurt.

De Air Jordan 1 is niet alleen een iconische sneaker, maar ook een symbool van de samenwerking tussen Michael Jordan en Nike. Het ontwerp was revolutionair in zijn tijd en heeft de sneakerindustrie voor altijd veranderd. Het is een sneaker die nog steeds geliefd is bij sneakerheads en basketbalfans over de hele wereld.

Kortom het ontstaan van de hele sneakerhype die we vandaag de dag kennen.... 

Benieuwd naar welke Air Jordan 1 modellen er de laatste jaren uit zijn gekomen? Klik hier!

Volgende lezen

Service sneaker cleaning

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.